top of page

 het atelier 

PAPIER
CONSERVERING EN LIJSTEN

In mijn atelier aan de Wagenweg in Haarlem kunt u voor veel werkzaamheden terecht. Ik maak nieuwe passe-partouts en lijsten voor prenten, foto’s en schilderijen. Vervuilde of aangetaste prenten worden 'gewassen' en met zuurvrij materiaal opgezet. Zo kunnen ze er weer jaren tegenaan! Schilderijen zijn vaak veel kleuriger dan u denkt en kunnen meestal gemakkelijk schoongemaakt worden.

Jarenlang heb ik in Museum Het Rembrandthuis gewerkt. Door die ervaring heb ik een sterk gevoel voor presentatie ontwikkeld: thuis of op een andere locatie. Bel of mail voor een afspraak en breng uw kunstwerk, kindertekening, foto’s of favoriete lijst mee. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

PASSE-PARTOUTS

• Klassiek

• Gekleurd

• Museumkarton

Franse passe-partouts

• Dubbele passe-partouts

 bakjes  

PAPIERCONSERVERING

Soms is het papier van een prent vergeeld of aangetast door insecten. Soms is het papier gescheurd of bevat het roestvlekjes, zgn. foxing. In het atelier kan ik de prenten schoonmaken, doubleren (verstevigen door er een extra laag op aan te brengen) en restaureren. Ze worden altijd met zuurvrij materiaal opgezet en blijven dan weer jaren goed. Zie voorbeeld!

THUISSERVICE  

Geen zin in gesjouw met lijsten? En woont u in Haarlem en omstreken?

Ik haal de werken op en breng ze weer bij u thuis.

LIJSTEN

Alle profielen voor lijsten worden door mij bij de beste leveranciers besteld. Zoek ze uit in het atelier: klassiek of modern, van hout of aluminium, wissellijst en baklijst. 

SPECIALITEIT: BAKJES

Wilt u liever geen passe-partout om uw kunstwerk of foto? Laat het werk vrijstaand inlijsten.

 lijsten  

ZELF DOEN?

Waarom een nieuwe lijst kopen als u de oude nog kunt gebruiken? Wanneer u zelf een lijst wilt opknappen, bent u van harte welkom in het atelier.  

GLAS  

Gebroken of vervuild? Kom langs om het glas in uw lijst te vervangen.

WORKSHOPS  

Alleen of met een groepje vrienden.

• Bakjes voor 3D inlijstingen maken

• Passe-partouts versieren

• Brievendozen maken

• Opzetten van een familiearchief

 Bel en kom eens  
 kijken! 
 06-27 25 69 34 
bottom of page